آشنایی با مفهوم دامنه
دامنه یکی از اصلیترین عوامل در ایجاد وب سایت است و به عنوان آدرس یکتای سایت شناخته میشود. در این مقاله، به بررسی مفاهیم مختلف دامنه و انواع آن پرداخته میشود.
در این مقاله میخوانید:
دامنه چیست؟
دامنه، آدرس یکتایی است که برای وب سایت شما در نظر گرفته میشود و به عنوان نشانی سایت شناخته میشود. به این ترتیب، کاربران میتوانند به راحتی به سایت شما دسترسی داشته باشند و از خدمات و محصولات شما استفاده کنند.
انواع دامنه بر اساس پسوند
پسوند دامنه، بخشی از آدرس دامنه است که بعد از نام دامنه در آدرس مورد استفاده قرار میگیرد. برخی از انواع پسوند دامنه عبارتند از:
۱. .com: پسوند .com برای سایتهای تجاری و تبلیغاتی استفاده میشود و از محبوبیت بالایی در سراسر جهان برخوردار است.
۲. .org: پسوند .org برای سایتهای غیرانتفاعی و سازمانهای خیریه مورد استفاده قرار میگیرد.
۳. .net: پسوند .net برای سایتهای شبکه و ارتباطات اینترنتی استفاده میشود.
۴. .edu: پسوند .edu برای سایتهای دانشگاهی و آموزشی مورد استفاده قرار میگیرد.
۵. .gov: پسوند .gov برای سایتهای دولتی و سازمانهای دولتی مورد استفاده قرار میگیرد.
۶. .info: پسوند .info برای سایتهای اطلاعاتی و رسانهای استفاده میشود.
ساب دامین چیست؟
ساب دامین (Subdomain) یک نوع دامنه است که برای شناسایی یک بخش خاص از یک وب سایت استفاده میشود. در واقع، ساب دامین بخشی از دامنه اصلی است که با پیشوندی قرار میگیرد. به عنوان مثال، فرض کنید دامنه اصلی شما به صورت darnogroup.com است. حال اگر بخواهید بخشی از وب سایت خود را برای مخاطبان جداگانه کنید، میتوانید از یک ساب دامین استفاده کنید. برای مثال، شما میتوانید برای بخش وبلاگ خود، از ساب دامین blog.darnogroup.com استفاده کنید. در این صورت، ساب دامین blog به عنوان بخش وبلاگ شناخته شده و به دامنه اصلی darnogroup.com وابسته خواهد بود.
دامنه ملی کشور چیست؟
دامنه ملی کشور یا ccTLD (کد کشوری دامنه بالاترین سطح)، کد کشوری است که به عنوان بخشی از یک آدرس اینترنتی استفاده میشود و برای نشاندادن کشور یا منطقه جغرافیایی مشخصی استفاده میشود. به عنوان مثال، ccTLD برای ایران .ir میباشد. بیشتر کشورها دارای یک ccTLD هستند که توسط شرکتهای ثبت نام دامنه به نام ادارهکننده ccTLD مدیریت میشوند. استفاده از دامنه ملی کشور میتواند به یک سایت کمک کند تا هویت ملی خود را نشان دهد و در موتورهای جستجوی محلی برتری بیشتری داشته باشد.

بخش های تشکیل دهنده دامنه
چگونه برای وب سایت خود یک نام دامنه مناسب انتخاب کنیم؟
انتخاب نام دامنه مناسب برای وب سایت شما مهمترین مرحله در راه اندازی یک وب سایت موفق است. یک نام دامنه خوب، به شما کمک می کند تا به راحتی پیدا شوید، برند خود را بسازید و در ذهن کاربران خود راه بیابید. در ادامه، چند راهنمایی برای انتخاب نام دامنه مناسب برای وب سایت شما آورده شده است:
۱- سادگی: نام دامنه شما باید ساده و آسان به یاد ماندن باشد. از استفاده از کلمات و اصطلاحات پیچیده خودداری کنید. هدف شما این است که کاربران به راحتی به یاد بسپارند.
۲- قابل استفاده بودن: نام دامنه شما باید قابل استفاده برای شما و کاربران باشد. پس از انتخاب نام دامنه، باید اطمینان حاصل کنید که آن را می توان به صورت ساده تایپ کرد.
۳- انتخاب پسوند مناسب: پسوند دامنه شما نیز بسیار مهم است. برای مثال، اگر وب سایت شما برای کسب و کار است، پسوند .com یا .net مناسب است. همچنین، اگر وب سایت شما مربوط به یک دانشگاه است، پسوند .edu مناسب است.
۴- انتخاب نام دامنه منحصر به فرد: باید اطمینان حاصل کنید که نام دامنه شما منحصر به فرد است و با نام دامنه های دیگر تداخل ندارد.
۵- برندینگ: انتخاب نام دامنه شما باید با برندینگ شما هماهنگ باشد و بهتر است که برای انتخاب نام دامنه با تیم بازاریابی خود هماهنگ کنید.
۶- استفاده از ابزارهای جستجوی نام دامنه: برای انتخاب نام دامنه، می توانید از ابزارهای جستجوی نام دامنه استفاده کنید که به شما کمک می کنند تا نام دامنه مناسب برای وب سایت خود پیدا کنید.
در نهایت، باید به انتخاب نام دامنه خود وقت کافی بگذارید و با توجه به راهنمایی های فوق، یک نام دامنه مناسب برای وب سایت خود انتخاب کنید.
بررسی در دسترس بودن نام دامنه
سخن پایانی
دامنه مانند نشانی یک فروشگاه فیزیکی است و یک سایت میتواند چندین دامنه مختلف داشته باشد و هیچ محدودیتی وجود ندارد؛تنها نکته ای که در مورد دامنه باید بدانید این است که قیمت دامنه با هر پسوند متفاوت است.
سوالی که برای صاحبین سایت گاها پیس می آید این است که دامنه comبهتر است یا ir ؟ باید گفت تفاوتی در این مورد وجود ندارد اما بهتر است هم comو هم ir با هم خریداری شوند.