به سایت گروه فنی و مهندسی دارنو خوش آمدید.

طراحی سایت اختصاصی

در عصر تجارت الکترونیک اهمیت داشتن یک وب‌سایت خوب قابل‌انکار نیست، تفاوتی نمی‌‌کند که شما در چه حوزه‌ای فعالیت می‌کنید، در سال‌های اخیر تمام حوزه‌های کاری و شخصی به سمت ایجاد و نگه‌داری وب‌سایت‌های خود آمده‌اند. اما در ابتدای ورود به دنیای وب یک سؤال مهم پیشروی شما سبز خواهد شد: “از طراحی اختصاصی استفاده کنم یا سایت سازها؟”. پاسخ این سؤال موجب بحث‌های مفصل و فراوانی میان فعالان این حوزه شده است. بسیاری سایت‌هایی که به طور اختصاصی طراحی شده‌اند را به دلیل امکانات شخصی‌سازی بالا و ساختار حرفه‌ای‌شان پیشنهاد می‌دهند، درحالی‌که در طرف دیگر سیستم‌های مدیریت محتوا و سایت سازها طرفداران خود را دارند. در این مقاله به طور مفصل شرح خواهیم داد که چرا “طراحی اختصاصی سایت” بهترین گزینه است و البته مناسب کدام کسب‌وکارها می‌باشد؟ برای کسب پاسخ سوالات و اطلاعات بیشتر تا آخر این مطلب همراه ما باشید.

طراحی سایت حرفه ای
طراحی سایت اختصاصی با مطابق نیاز کارفرما

طراحی اختصاصی سایت چیست؟

طراحی اختصاصی سایت به فرایند خلق وب‌سایتی منحصربه‌فرد و سفارشی از ابتدا اشاره دارد که به طور دقیق منطبق با نیازهای یک کسب‌وکار یا فرد ساخته می‌شود. در حقیقت وب‌سایت سفارشی از صفر تا صد توسط برنامه‌نویسان آن پروژه نوشته و توسعه داده می‌شود. طراحی اختصاصی برخلاف قالب‌های از پیش آماده این امکان را فراهم می‌سازد تا وب‌سایت موردنظر کاملاً بر اساس چشم‌اندازهای مشخصی که کارفرما در ذهن دارد طراحی شود. در خلق یک وب‌سایت از اختصاصی، افراد و حوزه‌هایی همچون طراح رابط کاربری (UX)، توسعه بک‌اند، توسعه فرانت، امنیت، سئو و… با یکدیگر همکاری می‌کنند تا سایت موردنظر با بهترین کیفیت و به طور کاملاً بهینه شده برای آن هدف و کسب‌وکار خاص آماده شود.

چرا طراحی سایت اختصاصی بهترین گزینه است؟

برای پاسخ‌دادن به این سؤال باید مزایای انتخاب طراحی اختصاصی را بررسی کنیم. طراحی سایت به طور سفارشی و اختصاصی به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا اهداف و نیازهای خاص خود را به بهترین و دقیق‌ترین شکل ممکن پیاده‌سازی کنند و یک حضور قدرتمند در دنیای وب و بازار تجارت الکترونیک داشته باشند. در ادامه به برخی دلایلی می‌پردازیم که طراحی اختصاصی سایت را تبدیل به یک گزینه عالی کرده است.

برخی از مزایای طراحی سایت اختصاصی به شرح زیر است:

چرا سایت اختصاصی از وردپرسی بهتر است

توسعه سایت در این روش این امکان را برای کارفرما فراهم می‌کند که وب‌سایت‌ ایشان دقیقاً منطق با نیازها و ویژگی‌های ذهنی و خاص کسب‌وکار ساخته شود. به شما این امکان را می‌دهد تا جزئیات و امکانات مد نظرتان را بدون محدودیت ایجاد کنید.

زمانی که مشتریان هدف و ماهیت کسب‌وکار و سایت شما تشخیص داده شوند، کارشناسان می‌توانند وب‌سایت را به شکلی طراحی کنند که دقیقاً بهینه با مسیر ذهنی و عملی مخاطبین هدف کسب‌وکار شما باشد. به‌عنوان‌مثال مخاطبان یک وب‌سایت مکانیکی با مخاطبان بازی‌های ویدئویی متفاوت هستند و طبیعتاً طراحی رابط کاربری این دو سایت نیز باید متفاوت و منطبق بر اساس جامعه هدف خاص خود باشد.

زمانی که وب‌سایت شما به طور اختصاصی طراحی شده باشد، یک تجربه کاربری خاص و دلنشین را به کاربرانی که از سایت شما دیدن می‌کنند هدیه می‌دهید، وب‌سایت شما از هزاران سایتی که با قالب‌های آماده راه‌اندازی شده‌اند متفاوت است و همین موضوع سبب افزایش اعتبار و جلب‌اعتماد مشتریان می‌شود.

پیاده‌سازی سیستم‌های امنیتی سفارشی که به طور اختصاصی برای سایت شما طراحی شده‌اند این تضمین را می‌دهد که کسب‌وکار آنلاینتان از پایداری خوبی برخوردار باشد. در طرف مقابل استفاده از قالب‌های آماده یا سایت سازها که صدها هزار سایت دیگر از آن‌ها استفاده می‌کنند امنیت کسب‌وکار را به خطر می‌اندازد. توسعه‌دهندگان ساختار وب‌سایتی که از ابتدا بنا گذاشته‌اند را به‌خوبی می‌شناسند و با طراحی الگوریتم‌های امنیتی از تهدیدات مختلفی که ممکن است سایت شما را به خطر می‌اندازد جلوگیری می‌کنند.

توسعه اختصاصی باتوجه‌به بهینه‌سازی‌های دقیق و مشخصی که برنامه‌نویسان برای سایت انجام داده‌اند موجب کارایی و سرعت بالاتر سایت در مقایسه با رقبا می‌شود، اهمیت سرعت و عملکرد یک وب‌سایت انکارنشدنی است و حتی یک از پارامترهای مهم موتورهای جستجو مثل گوگل برای رتبه‌بندی صفحات است؛ از همین رو سایت‌هایی که با کدنویسی اختصاصی سرعت بالاتری را نسبت به رقبا برخوردار هستند از شانس بیشتری برای جذب ترافیک برخوردارند.

برنامه‌نویسان باتوجه‌به ماهیتی که کسب‌وکار هدف دارد یک پنل مدیریتی اختصاصی طراحی می‌کنند. پنل‌های مدیریتی که به طور اختصاصی طراحی شده‌اند از یک رابط کاربری ساده و سفارشی‌سازی شده بهره‌مند هستند که فرایند مدیریت و کسب‌وکار را نه‌تنها ساده‌تر بلکه سریع‌تر نیز می‌کند، همچنین زمانی که از پنل مدیریتی اختصاصی برخوردار باشید امکان ایجاد اشتباه یا خطاهایی که می‌تواند تأثیر منفی بدی بر روی سایت بگذارد به طور قابل‌توجهی کاهش پیدا می‌کند. همچنین امکانات مدیریتی خاصی که کسب‌وکار یا کارفرما نیاز داشته باشد همانند سیستم‌های حسابداری یا انبارداری، سیستم‌های اطلاعاتی و… به طور مفصل در سایت پیاده‌سازی می‌شود.

در دنیای بازاریابی دیجیتال، اهمیت سئو (بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو) به‌عنوان مهم‌ترین ابزار جذب مخاطب و مشتری به‌قدری بالا است که امروزه یکی از اصلی‌ترین رقابت‌های دنیای دیجیتال و وب کسب رتبه‌های بالاتر در موتورهای جستجو به‌ویژه گوگل است. تمام آمارها و تحقیقات انجام شده گواه دهنده این موضوع هستند که سایت‌هایی که رتبه‌های 1 تا 5 را در صفحات سرچ گوگل (یا باقی موتورهای جستجو) دارند بیشتر از 80% مخاطبان را از آن خود می‌کنند. همین موضوع اهمیت سئو را برای تمام کسب‌وکارها فارغ از حوزه‌ای که در آن مشغول به فعالیت هستند نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توانیم یک سایت اصطلاحا سئو – فرندلی داشته باشیم که مورد تایید موتورهای جستجو باشد؟ در پاسخ باید گفت پارامترهای زیاد و گسترده‌ای در این موضوع دخیل هستند که یکی از مهم‌ترین آنها وضعیت فنی وب‌سایت است. موتورهای جستجو به وب‌‌سایتی که پارامترهای فنی ضعیفی دارد رتبه نمی‌دهند. توسعه اختصاصی سایت این تضمین را می‌دهد که کسب‌وکار یک کدنویسی تمیز و ساختاری صحیح را داشته باشد. ( البته به شرطی که این مهم را به متخصصان کاربلد و بامهارت بسپارید)

از دیگر مزیت‌هایی که سایت‌های سفارشی دارند می‌توان به طراحی ریسپانسیو یا واکنش‌گرا قدرتمند و اختصاصی اشاره کرد. دستگاه‌های هوشمندی که از طریق آنها بتوان در دنیای وب کاوش کرد به طور فزاینده‌ای افزایش پیدا کرده است و هر دستگاه نیز صفحه نمایشی با سایز و ابعاد خاص خود را دارد. برنامه‌نویسان هنگام طراحی سایت هدف به‌خوبی باتوجه‌به نیازهای مخاطبین هدف و قسمت‌های مهم وب‌سایت، صفحات را برای تمام دستگاه‌ها و صفحات نمایش بهینه و واکنش‌گرا می‌کنند. به این شکل دست شما باز است تا قسمت‌های مهم وب‌سایتتان را حتی در کوچک‌ترین صفحات نمایش به‌خوبی در دسترس کاربر قرار دهید.

یکی از مهم‌ترین مسئله‌هایی که هر وب‌سایت نیاز دارد پشتیبانی و نگهداری سایت پس از راه‌اندازی است. ممکن است مشکلات مختلفی در این مسیر برای وب‌سایت پیش بیاید یا حتی نیاز به تغییر برخی قابلیت‌ها یا بخش‌های موجود باشد. زمانی که شما از قالب‌های آماده استفاده می‌کنید، تیمی که مسئولیت پشتیبانی یا نگهداری از وب‌سایت را برعهده دارد خود وب‌‌سایت را طراحی نکرده است و با ساختار و کدهای آن سایت آشنا نیست. اما در توسعه اختصاصی این موضوع برعکس است، تیم توسعه‌دهنده در تمام مراحل برنامه‌نویسی و ایجاد وب‌سایت حضور داشته‌اند و به طور کامل به بخش‌های متفاوت سایت مسلط هستند. از همین رو یکی از مزیت‌های کدنویسی اختصاصی می‌توان به پشتیبانی و نگهداری حرفه‌ای پس از راه‌اندازی اشاره کرد.

به‌مرورزمان با محبوب‌تر شدن سایت شما میان مخاطبین هدفتان، بیشتر از قبل با نیازهای آنها آشنا می‌شوید. بسیاری از وب‌سایت‌ها پس از گذر مدتی از فعالیتشان باتوجه‌به افزایش ترافیک و فروش نیازمند به ویژگی‌ها و قابلیت‌های جدیدی هستند تا بیش‌تر از قبل بتوانند مشتریانشان را راضی نگه داشته و مراتب پیشرفت را طی کنند. این مرحله از کار بسیار شیرین و البته مهم است و درصورتی‌که نتوانید به‌خوبی به‌روزرسانی‌های موردنیاز کاربران را در سایتتان اعمال کنید نه‌تنها شانس جذب مخاطبین بیشتر را از دست می‌دهید؛ بلکه مخاطبین فعلی سایت شما نیز ممکن است کسب‌وکارتان را ترک کنند و از دستشان بدهید. علاوه بر این موضوع با گذر زمان پروتکل‌‌های امنیتی وب به‌روزرسانی می‌شوند. هر دو موردی که نام بردیم نیازمند به به‌روزرسانی و توسعه وب‌سایت شما به طور منظم و در بازه‌های زمانی متفاوت است. این امر درصورتی‌که وب‌سایت شما توسط یک تیم بامهارت و به طور اختصاصی طراحی شده باشد ساده‌تر و البته باکیفیت بیشتر انجام می‌شود.

تقریباً می‌توان گفت تمام وب‌سایت‌هایی که از قالب‌های آماده استفاده می‌کنند، با بزرگ‌شدن کسب‌وکار و وب‌سایتشان به مشکلاتی می‌خورند که آن‌ها را وادار به مهاجرت به سیستم‌های اختصاصی می‌کند. از همین رو اگر قصد یک برنامه‌ریزی بلندمدت و سرمایه‌گذاری قوی بر روی وب‌سایت خود دارید یک وب‌سایت سفارشی این تضمین را به شما می‌دهد که در روزهای پر ترافیک شما به‌خوبی پاسخگوی نیازهای مشتریان و کاربران وب‌سایت خواهد بود.

در این بخش به 11 مورد از مهم‌ترین عواملی که سایت‌های اختصاصی را تبدیل به بهترین گزینه می‌کند پرداختیم. طبیعی است که یک وب‌سایت کامل پارامترهای بیشتری نیز دارد و باید از ابعاد بیشتری مورد بررسی قرار بگیرد. با این وجود موارد گفته شده از اصلی‌ترین ستون‌های هر وب‌سایتی هستند.

نگهداری، توسعه و به‌روزرسانی سایت‌های اختصاصی

همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، هر وب‌سایت و کسب‌وکاری پس از راه‌اندازی و در مسیر توسعه و پیشرفت در دنیای وب، با مشکلات و چالش‌های متفاوتی روبه‌رو خواهد شد. این امر، مسئله‌ای کاملاً طبیعی است که در تمام حوزه‌های کاری وجود دارد. در حوزه وب نیز، یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های صاحبان کسب‌وکار نگهداری و توسعه وب‌سایت در طول زمان است. به‌عنوان‌مثال تصور کنید یک مشکل امنیتی در سایت شما پیش‌آمده است. درصورتی‌که به‌موقع و به شکل صحیح این مشکل رفع نشود می‌تواند ضررهای بزرگ و زیان‌باری را به وب‌سایت و برند شما وارد کند. اما این موضوع به حفظ و اصلاح مسائل امنیتی خلاصه نمی‌شود. وب‌سایت شما به‌مرورزمان و با فعالیت بیشتری که در آن انجام می‌دهید در میان مخاطبان هدف شناخته‌تر می‌شود و از همین رو افراد بیشتری به طور روزانه از سایت شما بازدید و استفاده می‌کنند. این مسئله به معنی پیشرفت وب‌سایتتان است و یک نشانه بسیار خوب و حیاتی در مسیر پیشرفت تلقی می‌شود، اما هرچه بازدید و ترافیک وب‌سایت شما بیشتر می‌شود در ادامه آن توقع کاربران از امکانات کسب‌وکار شما نیز بالا می‌رود. مطلقاً هیچ وب‌سایت موفقی را پیدا نمی‌کنید که به طور منظم مشغول به بهینه‌سازی تجربه کاربری و افزودن امکانات جدید به نرم‌افزار خود نباشد. در صورتی وب‌سایت شما همگام با پیشرفتی که در جذب مخاطبان دارد، در ارائه امکانات بهتر حرکت نکند نه‌تنها فرایند پیشرفت سایت متوقف می‌شود؛ بلکه روندی نزولی به خود می‌گیرد که جبران آن بسیار دشوار است.
اکنون که بااهمیت این مسئله در مسیر پیشرفت وب‌سایتتان آشنا شده‌اید، بیشتر می‌توانید نقش یک تیم متخصص که به طور سفارشی کسب‌وکار شما را توسعه داده‌اند و در ادامه این مسیر تمام نیازهای حیاتی و فوری سایت‌ را برطرف می‌کنند درک بکنید.

سئو و بهینه‌سازی و سایت‌های اختصاصی

مسیر موفقیت‌های چشمگیر در دنیای وب و بازاریابی دیجیتال از سئو می‌گذرد! بدون یک وب‌سایت بهینه شده برای موتورهای جستجو که توان رقابت و کسب رتبه‌های بالا در صفحات سرچ را دارند نمی‌توانید انتظار جذب مخاطبان و مشتریان زیادی داشته باشید. این موارد نشان می‌دهد از همان اولین روزی که توسعه سایت شما آغاز می‌شود باید برنامه‌ای جدی و کارآمد برای سئوی سایتتان داشته باشید. توسعه وب‌سایت از همان ابتدا باید به شکلی صورت گیرد که به طور کامل با مفاهیم و اصول سئو سازگار باشد، از همین رو درصورتی‌که تیم توسعه‌گر درک خوبی از این موضوع نداشته باشند ممکن است زحمات شما به نتیجه مطلوب و دلخواهتان نرسد. همچنین این نکته مهم را در خاطر داشته باشید که سئو یک فرایند مقطعی نیست، بلکه سئو هر کسب‌وکار و وب‌سایت یک فرایند دائمی و بلندمدت است که باید توسط متخصصان و متناسب با نیازهای کسب‌وکار شما انجام شود.
سایت‌‌های اختصاصی درصورتی‌که توسط متخصصان باتجربه و مهارت توسعه و نگهداری شوند پتانسیل بالایی برای موفقیت در زمینه‌های سئو دارند؛ زیرا تیم توسعه‌دهنده از همان ابتدا به‌خوبی بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو را منطبق با نیازهای کسب‌وکار و ماهیت وب‌سایت مذکور در نظر گرفته و انجام می‌دهند.
اکنون که بااهمیت این مسئله در مسیر پیشرفت وب‌سایتتان آشنا شده‌اید، بیشتر می‌توانید نقش یک تیم متخصص که به طور سفارشی کسب‌وکار شما را توسعه داده‌اند و در ادامه این مسیر تمام نیازهای حیاتی و فوری سایت‌ را برطرف می‌کنند درک بکنید.

سایت‌های اختصاصی برای کدام کسب‌وکارها مناسب است؟

این روزها پای وب‌سایت‌ها در هر حوزه‌ای که فکرش را بکنید باز شده است. همین گستردگی حوزه‌هایی که به سمت فعالیت در حوزه وب می‌آیند باعث شده است که نیازها و خواسته‌‌های متفاوت و متنوعی نیز وجود داشته باشد. از همین رو طبیعی است که نتوان یک نسخه را برای همه تجویز کرد. هر کسب‌وکار و وب‌سایت، باتوجه‌به ماهیتی که دارد نیاز به روش و فرایندهای خاص و متناسب خود دارد. اکنون که به مزایای مهم و مؤثر توسعه سفارشی سایت به طور مفصل پرداخته‌ایم، وقت آن فرارسیده که به این سؤال مهم پاسخ دهیم که وب‌سایت اختصاصی برای کدام کسب‌وکارها مناسب است؟
برای پاسخ به این سؤال باید به این موضوع اشاره کنیم که فرایند توسعه یک سایت از نقطه 0 تا زمانی که به طور کامل آماده استفاده شود، چندین متخصص و حوزه مختلف را درگیر می‌کند. همچنین خلق یک وب‌سایت از نقطه شروع طبیعتاً نیازمند فرایندی زمانبر است. استفاده از متخصصان مجرب و با مهارتی که وب‌سایت موردنظر را به طور کاملاً اختصاصی و سفارشی طراحی و پیاده‌سازی کنند امری هزینه‌بر می‌باشد. البته از مزایای زیاد این سبک از طراحی سایت به طور مفصل گفته‌ایم اما باید در نظر داشته باشیم که تمام کسب‌وکارها و وب‌سایت‌هایی که قصد ورود به دنیای وب را دارند ممکن است توانایی یا تمایل خرج و مخارج‌های استخدام یک تیم توسعه سایت را نداشته باشند. همچنین مواردی یافت می‌شود که کارفرما نیازمند به یک وب‌سایت فوری بوده و فرصتی برای صبر کردن تا پایان توسعه و طراحی سایت ندارد.
با صحبت‌های گفته شده، می‌توان این سؤال را چنین پاسخ داد که: طراحی اختصاصی سایت برای کسب‌وکارهایی مناسب است که قصد سرمایه‌گذاری مالی و زمانی بر روی کسب‌وکارشان تا رسیدن به نقطه پیشرفت و موفقیت را دارند.

مقایسه سایت اختصاصی در مقابل سایت وردپرسی

شاید اصلی‌ترین سؤال و دغدغه‌ای که برای هر کسب‌وکار و فردی که قصد راه‌اندازی وب‌سایت را دارد پیش می‌آید این است که سایت خود را به‌وسیله سیستم‌های مدیریت محتوا همچون وردپرس راه‌اندازی کند یا به سراغ طراحی و توسعه اختصاصی برود؟ در ادامه مزایای و معایب هرکدام از این روش‌ها را بررسی می‌کنیم.

مدت‌زمان و هزینه (توسعه و راه‌اندازی کمتر)

اگر مالک سایت وردپرسی هستید با نصب افزونه‌های متعدد میتوانید امکانات مختلفی به سایت خود اضافه کنید(که از نظر هزینه بسیار مقرون به صرفه است)، همچنین در مواقعی که نیاز به امکانات خاصی داشتید میتوانید با ثبت سفارش در سایت‌های فریلنسری افزونه اختصاصی خود را داشته باشید؛ اما نکته‌ای که در خصوص توسعه و راه اندازی سایت های وردپرسی وجود دارد این است که این امکان وجود دارد که افزونه‌های سایت وردپرسی باهم تداخل داشته باشند(زیرا هر افزونه توسط یک شخص یا تیم توسعه دهنده پیاده سازی شده است) و باعث بروز مشکلات مختلف از  جمله مشکلات امنیتی شوند.
اما در مقابل سایت‌ شما اگر به صورت اختصاصی راه اندازی شده باشد به راه راحتی میتواند توسعه داده شود و امکانات مختلف به آن اضافه شود، اما از نظر هزینه و زمان اجرا به نسبت سایت وردپرسی، سایت های اختصاصی زمان بیشتر و هزینه‌ بیشتر و بالاتری دارند.

عدم نیاز به دانش کدنویسی

راه اندازی اولیه سایت وردپرسی نیاز به دانش برنامه نویسی ندارد ولی بهتر است به HTML – CSSمقدماتی تسلط داشته باشید؛ در مقابل سایت اختصاصی نیاز به دانش برنامه نویسی و تسلط به زبان‌های برنامه نویسی از جمله سی شارپ،جاوا،جاوا اسکریپت و… همچنین مفاهیم پایگاه داده دارد.