به سایت گروه فنی و مهندسی دارنو خوش آمدید.

هاست - Host

هاست(Host) چیست؟

هاست یا میزبانی وب، یک سرویس است که به وبسایت‌ها اجازه می‌دهد تا اطلاعات، فایل‌ها و محتوای خود را بر روی سرورهایی که در دیتاسنترها قرار دارند، قرار دهند و از طریق اینترنت به آنها دسترسی پیدا کنند. هاست انواع مختلفی دارد از جمله هاست اشتراکی که چندین وبسایت را روی یک سرور مشترک میزبانی می‌کند، هاست اختصاصی که یک سرور کاملاً برای یک وبسایت تخصیص داده می‌شود، و هاست ابری که از زیرساخت ابری برای میزبانی استفاده می‌کند.

چرا باید هاست داشته باشیم؟

هاست به عنوان یکی از اصلی‌ترین عوامل در ارائه خدمات وب سایت‌ها و برنامه‌های آنلاین عمل می‌کند و این امر به این دلیل است که:

-1فضای ذخیره‌سازی: با داشتن هاست، شما می‌توانید فایل‌های وب سایت خود را، شامل تصاویر، فایل‌های صوتی، فایل‌های ویدئویی و متنی، در یک فضای ذخیره‌سازی قرار دهید و به کاربران خود اجازه دهید تا به آن‌ها دسترسی داشته باشند.

-2ارائه خدمات: با داشتن هاست، شما می‌توانید برای کاربران خود خدماتی مانند ایمیل، فروشگاه آنلاین، بانک اطلاعاتی و … را ارائه دهید.

-3دسترسی به سرعت: با داشتن هاست پرسرعت و قابل اعتماد، کاربران شما به صورت سریع و بدون مشکل به سایت شما دسترسی داشته و تجربه‌ی بهتری را در کار با سایت شما داشته باشند.

-4برقراری ارتباط با مخاطبان: با داشتن هاست، شما می‌توانید با مخاطبان خود، از جمله مشتریان و کاربران، به صورت مداوم در ارتباط باشید و از این طریق بازاریابی و فروش خود را افزایش دهید.

-5بهینه‌سازی جستجوی گوگل: با داشتن هاست، شما می‌توانید بهینه‌سازی جستجوی گوگل (SEO) را برای سایت خود انجام دهید و در نتیجه، بهبود رتبه‌بندی سایت خود را در موتورهای جستجوی اینترنت به دست آورید.

به طور کلی، داشتن هاست، برای ارائه خدمات وب سایت و برنامه‌های آنلاین امری ضروری و حیاتی است.

سرور (Server) چیست؟

سرور یک دستگاه قدرتمند است که برای اشتراک منابع و ذخیره‌سازی داده‌های کاربران استفاده می‌شود. این دستگاه وظیفه سرویس دهی و ارائه خدمات به سایر سیستم‌ها را بر عهده دارد. سیستم‌هایی که از سرور خدمات دریافت می‌کنند، تحت عنوان خدمات گیرنده یا کلاینت شناخته می‌شوند. سرورها می‌توانند انواع مختلفی داشته باشند و برای اهداف متنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرند، از جمله ارائه خدمات وب، ذخیره‌سازی داده‌ها، اجرای برنامه‌های سروری، و ارائه منابع به کاربران.

تفاوت هاست و سرور

سرور یک دستگاه کامپیوتری قدرتمند و متصل به اینترنت است که همیشه روشن و آماده ارائه خدمات به کاربران (سرویس‌گیرندگان) می‌باشد.

سرورها می‌توانند انواع مختلفی از سرویس‌ها را ارائه دهند، مانند اشتراک‌گذاری داده، انجام محاسبات پیچیده، و ارائه منابع به کاربران.سرورها می‌توانند به صورت سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری باشند و قابلیت ارتقاء و توسعه دارند.
سرورها در مدل مشتری-سرور، نقش سرویس‌دهنده را ایفا می‌کنند و کاربران به عنوان مشتری از آنها استفاده می‌کنند.

هاست یک فضا و بخشی از یک سرور است و محل قرارگیری وب‌سایت یا محتوای آنلاین شما است.
هاست می‌تواند به صورت اشتراکی (چندین وب‌سایت روی یک سرور) یا اختصاصی (یک سرور برای یک وب‌سایت) باشد.
هاست امکاناتی مانند فضای ذخیره‌سازی، پهنای باند، ایمیل و غیره را برای وب‌سایت شما فراهم می‌کند.
هاست به عنوان یک پلتفرم اصلی برای نگهداری و انتشار محتوای آنلاین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آشنایی با انواع هاست

هاست اشتراکی چیست؟

هاست اشتراکی به این معنا است که یک سرور و منابع آن(حافظه،پردازنده و…) به صورت مشترک بین چندین سایت استفاده میشود؛ هاست اشتراکی معمولا هزینه مناسبی دارند و برای سایت های مثل سایت شخصی،سایت شرکتی کوچک و… مناسب هستند.

از مزیت هاست اشتراکی میتوان به عدم نیاز به پیکربندی و نگهداری سرور اشاره کرد، اما بزرگترین عیب این هاست را میتوان در این دید که با توجه به اشتراکی بودن ممکن است ترافیک سایر سایت ها بر سرعت سایت های دیگر تاثیر بگذارد.

هاست ویندوزی چیست؟

هاست ویندوز به هاستی گفته میشود که سیستم عامل سرور آن ویندوز باشد؛ البته مایکروسافت یک نسخه از ویندوز را برای سرور ها توسعه داده است که به ویندوز سرور معروف است؛ این هاست برای سایت های که با تکنولوژی Asp.Net نوشته شده اند مورد استفاده قرار میگیرد.

برای مدیریت هاست ویندوزی کنترل پنل های مختلفی مثل کنترل پنل DotNetPanel،کنترل پنل پلسک Plesk،کنترل پنل هلم Helm و کنترل پنل وب سایت پنل WebsitePanel وجود دارد که با رابط گرافیکی کاربر پسند و بدون نیاز به دانش فنی میتوان وبسایت و هاست را مدیریت کرد.

هاست لینوکس چیست؟

هاست لینوکس نوع دیگری از هاست است که سیستم عامل سرور آن لینوکس است و برای سایت های که با زبان های PHP ،Ruby ،Java و … استفاده میشود.

سرورهای لینوکسی از نظر امنیت و پایداری( انعطاف پذیر بودن، استفاده مفید از منابع، سازگاری با سیستم ها، منبع باز بودن، پشتیبانی و نگهداری خوب) عملکرد بهتری دارند و میان توسعه دهندگان وب  محبوبیت بالایی دارند؛ از نظر هزینه هاست لینوکسی قیمت ارزان و مناسبی دارد و از سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) محبوبی مثل Magento، TYPO3، وردپرس،جوملا و… پشتیبانی میکند.

هاست وردپرس چیست؟

باتوجه به افزایش تقاضا برای سایت‌های وردپرسی امروزه هاستی تحت عنوان هاست وردپرسی در شرکت‌های هاستینگ معرفی میشود، هاست وردپرس در واقع همان هاست لینوکس است که سخت افزار آن تقویت شده، در آن از دیسک‌های SSD پر سرعت استفاده شده و برای نصب و مدیریت راحت تر وردپرس سافت اکولوس (Softaculous)و WP Toolkit روی آن نصب شده همچنین پروکسی‌های چند لایه جهت افزایش سرعت روی آن قرار گرفته است.

هاست ابری چیست؟

جدیدترین فناوری که امروز محبوب شده هاست ابری یعنی سرویس میزبانی مبتنی‌بر رایانش ابری (Cloud Computing) است که دیگر چالش‌های سرورهای فیزیکی را ندارد و منابع چند سرور به صورت همزمان با امنیت، انعطاف پذیری و مقیاس پذیری بالا ارائه میشود.

بزرگترین مزیت هاست ابری این است که به راحتی میتوان ظرفیت هاست را افزایش داد و از فرایند مجازی سازی استفاده شده است؛ یعنی یک لایه مجازی روی سرور اصلی ایجاد میشود و اطلاعات روی آن ذخیره میشود و اگر سرور بنا به هر دلیلی قطع شود، اطلاعات روی سرور های دیگر تکثیر شده و نسخه دیگری از اطلاعات روی سرور دیگری در دسترس خواهد بود.

هاست خارجی یا هاست داخلی

یکی از مهمترین پارامترهای که برای سئو سایت اهمیت دارد، سرعت بارگذاری سایت است و بیشترین تاثیر بر سرعت سایت وابسته به هاست است محل جغرافیایی استقرار سرور هرچه به کلاینت نزدیک تر باشد سرعت سایت بالاتر می رود؛ با توجه به محدودیت‌ها در ایران هاست داخلی گزینه مناسبی از نسبت به هاست خارجی می باشد.هاست خارجی ممکن است از پایداری بیشتری برخوردار باشد و اختلالات شبکه کمتری نسبت به هاست داخلی داشته باشد. از طرف دیگر، هاست داخلی برای وب‌سایت‌هایی که نیاز به درگاه پرداخت ایرانی دارند یا وب‌سایت‌های مربوط به ادارات و نهادهای دولتی مناسب‌تر باشد.بنابراین، برای انتخاب بهترین گزینه بین هاست خارجی و هاست داخلی، باید فاکتورهای مختلفی را در نظر گرفته و نیازهای خاص خود را مد نظر داشته باشید. از جمله این فاکتورها می‌تواند سرعت دسترسی به سایت، نیاز به درگاه پرداخت ایرانی، محل مستقر شدن مخاطبان اصلی و هزینه‌های اضافی مرتبط با هر گزینه باشد.

هاست خوب چه ویژگی هایی دارد؟

هاست خوب باید دارای ویژگی‌های زیر باشد:

1-پایداری: هاست باید برای ارائه خدمات به صورت پایدار و بدون اختلال در دسترس باشد.

-2 سرعت: هاست باید دارای سرعت بالا برای بارگذاری صفحات وب باشد تا کاربران تجربه کار با سایت راضی کننده‌ای داشته باشند.

-3امنیت: هاست باید امنیت مناسبی برای داده‌ها و اطلاعات کاربران داشته باشد تا از حملات سایبری و دزدیده شدن اطلاعات محافظت کند.

-4قابلیت ارتقا: هاست باید قابلیت ارتقا و بروزرسانی به صورت ساده و به روز داشته باشد.

-5پشتیبانی فنی: هاست باید دارای تیم پشتیبانی فنی حرفه‌ای و پاسخگو باشد تا در صورت بروز مشکلات، به کاربران کمک کند.

-6پشتیبانی از زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف: هاست باید قابلیت پشتیبانی از زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف مانند PHP، Python، Ruby و … را داشته باشد.

-7قابلیت اتصال به دیتابیس: هاست باید دارای قابلیت اتصال به دیتابیس‌های مختلف مانند MySQL، PostgreSQL و … باشد.

-8پهنای باند مناسب: هاست باید دارای پهنای باند کافی برای پشتیبانی از ترافیک سایت باشد تا کاربران بتوانند به صورت سریع و بدون مشکل با سایت ارتباط برقرار کنند.

-9قابلیت نصب سیستم مدیریت محتوا: هاست باید قابلیت نصب سیستم مدیریت محتوا مانند WordPress، Joomla و Drupal را داشته باشد تا کاربران بتوانند به راحتی وب‌سایت خود را مدیریت کنند.

-10هزینه مناسب: هاست باید قیمت مناسبی داشته باشد که با توجه به ویژگی‌هایی که در اختیار کاربر قرار می‌دهد، رابطه‌ی صحیحی بین قیمت و کیفیت داشته باشد.